MENU

Tentoonstellingen

Daniel en Nele Ost maken adembenemende florale tentoonstellingen die wereldwijd beschouwd worden als een kunstvorm. ls kunstenaars waren ze dan ook al te gast in uiteenlopende musea, galerieën en spectaculaire locaties wereldwijd. Ze brengen een breed publiek op onevenaarbare wijze in complete vervoering. Bloemen, planten, bladeren, twijgen, gras, riet en zelfs fruit of groenten zijn de hoofdrolspelers in de verhalen die ze tot leven brengen en dat op eender welke locatie.

Uitmuntendheid zit in de detaillering, vanuit deze filosofie gaan ze samen met hun team van experten aan de slag om de wildste ideeën te vertalen in de realiteit. Heel dichtbij maar ook wereldwijd: het team van Daniel Ost streeft steeds naar de perfecte symbiose tussen setting, architectuur, decor en bloemsierkunst. Het resultaat? Tentoonstellingen zoals u ze nog nooit gezien heeft!

Tentoonstelling ‘Shiseido’, Tokyo (Japan), 2005

In 2005 werd Daniel Ost voor de eerste maal uitgenodigd door het bekende Japanse cosmeticamerk Shiseido om de kerstdecoratie te verzorgen in hun prestigieuze hoofdzetel in Tokyo. Het werd het begin van een jarenlange samenwerking…

Ohara Residence & Museum, Kurashiki (Japan), 2015

In het voorjaar van 2015 exposeerde Daniel Ost in de prachtige keizerlijke vertrekken in en rond het Ohara museum. Het museum, opgericht in 1930 door textielmagnaat Magosaburo Ohara, bezit een indrukwekkende collectie westerse kunst met werken van Monet, Renoir, Matisse en vele anderen.

Gentse Floraliën, Gent (België), 2016

Een indrukwekkende installatie van Daniël en Nele Ost op de Gentse Floraliën, één van de belangrijkste bloemententoonstellingen ter wereld. De installatie symboliseert de verbinding tussen Oost en West.

Voor dit object werden zowel Westerse materialen – laurieren – als Oosterse – bamboe en kersenbloesem – gebruikt.

Tentoonstelling ‘Kinkaku-Ji’, Kyoto (Japan), 2009

Daniel Ost werd als eerste westerling ooit toegelaten voor een tentoonstelling in Kinkaku-Ji, het Gouden Paviljoen.

Deze met bladgoud beklede tempel is erkend als Unesco-werelderfgoed.