MENU

Tuinen

Daniel Ost is meer dan bloemsierkunst alleen. Sinds jaar en dag ontwerpen we bijzondere tuinen, zowel in private als publieke context. Wat begon als een hobby, is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardige bedrijfstak. Ons sterk team van gerenommeerde tuinarchitecten en onze uitgebreide kennis van bloemen, planten en bomen zorgen ervoor dat er iedere keer opnieuw een uniek concept wordt gecreëerd. Of het nu om een stadstuin, park of publieke winkelstraat gaat, al onze ontwerpen zijn als het ware een remedie tegen de vergankelijkheid: deze groene oases zijn het hele jaar door aantrekkelijk. In 2014 werden we verkozen door Luxus Gärten tot één van de beste Europese tuinarchitecten voor het ontwerp van een binnentuin.

Onze ontwerpen zijn intussen in te bewonderen van Las Vegas tot Saint-Tropez en van Qatar tot Japan. Ontdek hieronder enkele projecten, meer referenties zijn beschikbaar op aanvraag.

Herontwerp Winkelstraat, Sint-Niklaas (België)

In 2013 werden we aangesteld door de Stad Sint-Niklaas, Daniel Ost’s thuisbasis, om mee de belangrijkste winkelstraat te herontwerpen.

Deze 600 meter lange en 14 meter brede promenade vormt het kloppend hart van het stadscentrum en had nood aan een nieuw concept.

Door gebruik te maken van verschillende soorten graniet en blauwsteen, in combinatie met een bijzondere vormgeving van buxus en bomen werd de straat opnieuw dé place to be voor winkelend Sint-Niklaas.

In 2014 kreeg ons ontwerp de eerste prijs van de Vlaamse Overheid in de categorie ‘verkeersgroen’.

Privé-tuin, confidentieel (België), 2012

Deze tuin ligt langs één van de drukste straten van Sint-Niklaas. De klant, die een vastgoedkantoor heeft, vroeg om een voortuin te ontwerpen die compleet out-of-the-box is en veel aandacht zou trekken van voorbijgangers.

Het resultaat is een speelse combinatie van (halve) hemisferen in cortenstaal, kunstgras en waterelementen. En bovenal veel aandacht van voorbijgangers!

Tuin Hong Kong

Ehendunt, sinciis endaeseque nisquunto quis esequis ea ipiciist aute est, versper spellore vellendit earcidit ommo is mo testis ex evellate si blaborepror sequis ea nonecabore nem id ma iusam faceari tatempe lenihic aessequ iatquo doloreiur?

Ontwerp dakterras Laurent Perrier, Tokio (Japan), 2010

Daniël Ost werkte in de loop der jaren herhaaldelijk samen met het gerenommeerde Franse champagnemerk Laurent-Perrier.

Zo creëerden we in 2010 een elegante ‘Cuvée Rosétuin’ op het dakterras van het iconische Chanelgebouw in Tokio, Japan.