Over ons

sdsdsd beausahety & sdsdsdsd to the z

Niemand had ooit gedacht dat toen Daniël & Marie-Anne Ost in 1979 ‘Floreal’ oprichtten, het bedrijf zou staan ​​waar het nu staat.

Wat begon als een kleine lokale bloemenwinkel in België, is uitgegroeid tot een toonaangevend en wereldwijd bekend bloemenhuis actief in retail, evenementen, kunst, tuin- en landschapsontwerp en zelfs een eigen bloemenacademie.

Als een echt familiebedrijf, momenteel geleid door de tweede generatie, hebben ze vele harten en zielen veroverd met hun verbluffende creaties, de pure toewijding en absolute passie voor alles wat 'schoonheid' ademt.

De familie Ost en hun team blijven van nature bloemisten, maar zijn van nature kunstenaars geworden. Het maakt niet uit hoe klein of groot de gelegenheid is, hoe dichtbij of ver weg de locatie, het enige doel is om hun klanten blij te maken en schoonheid en inspiratie naar de wereld te brengen.

Vanuit een kleine stad

Vanuit een kleine stad naar de wereld

Vandaag de dag is het 18de eeuwse pand in Sint-Niklaas nog steeds de werkplek én thuis van meester-bloembinder Daniel. Maar grenzen zijn er niet: 500 km reizen om een bepaalde orchidee te vinden, het huwelijk van een sjeik in de woestijn of heilige tempels in Kyoto bekleden, zich laten inspireren door andere culturen… Het Daniel Ost-team reist de wereld rond om de meest exclusieve opdrachten tot een subliem einde te brengen.

Een onbegrensde passie voor het florale en de vaardigheid om emoties in natuurlijke elementen te leggen, maken elke creatie ongeëvenaard. En dat hebben ze ook in het buitenland begrepen. Door steeds meer internationale erkenning ontstond het plan om in de zeer nabije toekomst een globaal netwerk van winkels te beginnen.

Daniel Ost

Hij groeide uit tot meester-bloembinder, en sindsdien staat hij wereldwijd bekend als ‘The World’s Leading Floral Designer’.

De meester-bloembinder en zijn dochter  met een aanzienlijke bloemenkennis

Daniël Ost was al van kinds af aan gefascineerd door bloemen, planten en alle andere elementen van de natuur. Als oudste van 6 kinderen moest hij noodgedwongen naar de militaire school, maar gelukkig vond hij al snel een weg om zijn droom waar te maken.

Hij groeide uit tot meester-bloembinder,
en sindsdien staat hij wereldwijd bekend als
‘The World’s Leading Floral Designer’.Vandaag focust Daniël zich vooral op tuinontwerp: een alternatief voor het vergankelijke bloemschikken.

Zijn kennis en kunde wordt in onze streken hoe langer hoe zeldzamer, maar dochter Nele en haar vakkundig team laten dit niet verloren gaan, integendeel… Nele – die als dochter de liefde voor bloemen en schoonheid met de paplepel meekreeg – vaart ondertussen haar eigen(zinnige) koers in de kunst van het bloembinden.

Haar bloemenkennis is aanzienlijk en ook in de wereld van decoratie kent ze haar vak. Een interieur wordt al snel magisch door haar tafelschikking en het gebruik van de juiste accessoires. Hoewel Daniël dicht betrokken blijft, neemt ze stilaan het roer van vaderlief over.

Get in touch!

Heb je een vraag of nood aan advies?

We helpen je graag verder!

Contacteer ons nu