Over ons

Bringing beauty & inspiration to the world.

Niemand had ooit gedacht dat toen Daniël & Marie-Anne Ost in 1979 ‘Floreal’ oprichtten, het bedrijf zou staan ​​waar het nu staat.

Wat begon als een kleine lokale bloemenwinkel in België, is uitgegroeid tot een toonaangevend en wereldwijd bekend bloemenhuis actief in retail, evenementen, kunst, tuin- en landschapsontwerp en zelfs een eigen bloemenacademie.


Vanuit een kleine stad

Vandaag de dag is het 18e eeuwse pand in Sint-Niklaas nog steeds de werkplek én thuis van meester-bloembinder Daniel. Maar grenzen zijn er niet. 500 km reizen om een bepaalde orchidee te vinden, het huwelijk van een sjeik in de woestijn of heilige tempels in Kyoto bekleden, zich laten inspireren door andere culturen… Het Daniel Ost-team reist de wereld rond om de meest exclusieve opdrachten tot een subliem einde te brengen.

Een onbegrensde passie voor het florale en de vaardigheid om emoties in natuurlijke elementen te leggen, maken elke creatie ongeëvenaard. En dat hebben ze ook in het buitenland begrepen.

Nele Ost, Creatief Directeur.

Vader Daniël en moeder Marie-Anne
gaven Nele de creatieve genen mee. 
Opgegroeid tussen bloemen en planten,
leerde ze de knepen van het vak en trainde
ze haar oog voor schoonheid en detail.

Altijd trouw aan de normen en waarden.

Creativiteit en kwaliteit worden hoog in het vaandel gedragen. Samen met het toenemende belang van duurzaamheid.

Alle projecten, hoe groot of klein, worden steeds afgepoetst aan onze normen en waarden, en daar zijn we trots op. We willen uitblinken in alles wat we doen, en elke dag opnieuw zet ons team daarvoor hun beste beentje voor.

We staan ter beschikking voor alle projecten, ongeacht hun grootte of locatie.

Als een echt familiebedrijf, momenteel geleid door de tweede generatie, hebben we vele harten en zielen veroverd met onze verbluffende creaties, de pure toewijding en absolute passie voor alles wat 'schoonheid' ademt.

Get in touch!

Heb je een vraag of nood aan advies?

We helpen je graag verder!

Contacteer ons nu