Bezoek onze
unieke boutiques

Sint Niklaas

Meer dan 4 decennia geleden richtten Daniël Ost en zijn vrouw Marie-Anne Floreal op, een kleine bloemenwinkel in de provinciestad Sint-Niklaas. Het voormalig kloppend hart van het bedrijf is omgetoverd van bloemenwinkel tot creatief atelier en boven de werkplaats en serre wonen Daniël en Marie-Anne nog steeds.

Omdat Daniël Ost een fervent verzamelaar is, is het gebouw meer een persoonlijk museum voor het gezin geworden. Een grote collectie art nouveau en art deco vazen ​​worden gecombineerd met oude Japanse beschilderde schermen.
Het herbergt ook de Ost-bibliotheek met meer dan 1.000 boeken over bloemkunst, design en architectuur, sommige zelfs uit de 17e eeuw.

contactinformatie

In 2019 werd, na een succesvolle pop-up, de derde winkel in België geopend door Nele Ost. In het luxe kustplaatsje Knokke werd een oud bankkantoor omgetoverd tot een prachtige galerij vol bloemen, planten, vazen, kaarsen en nog veel meer.De gigantische kluis uit de begintijd is omgebouwd tot het atelier van waaruit de meest welvarende families van België hun bloemdecoraties bestellen terwijl ze tijd aan de kust doorbrengen.

De bloemsierkunst wordt geplaatst op een selectie van high-end meubelen van Belgische en buitenlandse ontwerpers om een ​​holistisch concept te creëren. 
Voorbijgangers stoppen vaak gewoon voor de etalage om al het moois te bekijken. In 2021, slechts 2 jaar na opening, werd de winkel verkozen tot de Top 5 van mooiste winkels langs de Belgische kust.

contactinformatie

Knokke

Dit prachtige gebouw van de beroemde architect Paul Hankar - pionier en sleutelfiguur in de Belgische art nouveau-scene - herbergt de tweede bloemenwinkel van Daniel Ost in de Belgische hoofdstad Brussel.
Na jaren van verval was het Daniël Ost zelf die - in 2002 - besloot om de hele plaats te renoveren, waardoor de oorspronkelijke grandeur weer tot leven kwam.

Tegenwoordig is de winkel een magische plek waar architectuur, bloemen en kunst worden gecombineerd, midden in het bloeiende stadscentrum van Brussel.
Binnen de kortste keren werd deze bloemenwinkel de favoriete plek van vele internationale bedrijven, politieke instellingen en luxe hotels in de hoofdstad. 
Zelfs de koninklijke familie is sindsdien een trouwe klant.

contactinformatie

Brussel

Omdat het Midden-Oosten door de jaren heen een belangrijke markt is geweest, werd in 2019 de eerste winkel daar geopend. Samen met een bekende zakenfamilie is de Daniel Ost flagshipstore in de trendy hoofdstad van Jordanië, Amman, opgericht.De winkel fungeerde als testcase voor verdere internationale groei en is een groot succes gebleken.

Een nauwe samenwerking tussen het kernteam in België en de lokale bloemisten heeft ervoor gezorgd dat dit de nieuwe go-to-shop is voor veel luxe hotels, boetieks en evenementenplanners in Jordanië. De winkel is strategisch gelegen aan een van de drukste wegen van Amman en bevindt zich tegenover het iconische InterContinental Hotel.

contactinformatie

Amman

In 2022 startte Daniel Ost, na jaren van voorbereiding, zijn activiteiten in Riyadh, de hoofdstad van Saoedi-Arabië.
Ze werden al snel de huisbloemist voor enkele van de meest exclusieve luxehotels van Riyadh, waaronder het gloednieuwe Mandarin Oriental.

contactinformatie

Riyad

Atelier Sint-Niklaas

Onze-Lieve-Vrouwplein 26
9100 Sint-Niklaas
België

Enkel open op afspraak

Routebeschrijving

Boutique Brussel

Koningsstraat 13
1000 Brussel, België

Maandag - Vrijdag
9u00 - 18u00
Zaterdag
9u00 - 14u00

Routebeschrijving

Boutique Knokke

Dumortierlaan 141
8300 Knokke, België

Maandag - Zaterdag
9u00 - 18u00

Zondag
11u00 - 18u00

Routebeschrijving

Boutique Amman & Riyadh

Meer info op onze andere website

Lees meer

Get in touch!

Heb je een vraag of nood aan advies?

We helpen je graag verder!

Contacteer ons nu