MENU

World’s leading
flower designers

Het is niet iedereen gegeven, werken met het vergankelijke: een bloem houdt immers op bloem te zijn, zodra je ze afsnijdt… Maar de kennis en kunde van de familie Ost brengen het beste van wat de natuur te bieden heeft gewoon terug, in de vorm van een sublieme kunstwerk. Daniel en zijn dochter Nele staan bekend om hun bijzondere finesse: elke creatie, van het kleinste boeket tot een zwevend bloementapijt, is tot in het kleinste detail krachtig, vol emotie én uniek.

Een nieuwe bloem die ontluikt

Daniël Ost was al van kinds af aan gefascineerd door bloemen, planten en alle andere elementen van de natuur. Als oudste van 6 kinderen moest hij noodgedwongen naar de militaire school, maar gelukkig vond hij al snel een weg om zijn droom waar te maken. Hij groeide uit tot meester-bloembinder, en sindsdien staat hij wereldwijd bekend als ‘The World’s Leading Floral Designer’.

Vandaag focust Daniël zich vooral op tuinontwerp: een alternatief voor het vergankelijke bloemschikken. Zijn kennis en kunde wordt in onze streken hoe langer hoe zeldzamer, maar dochter Nele en haar vakkundig team laten dit niet verloren gaan, integendeel…

De appel valt niet ver van de boom…

Nele – die als dochter de liefde voor bloemen en schoonheid met de paplepel meekreeg – vaart ondertussen haar eigen(zinnige) koers in de kunst van het bloembinden.

Haar bloemenkennis is aanzienlijk en ook in de wereld van decoratie kent ze haar vak. Een interieur wordt al snel magisch door haar tafelschikking en het gebruik van de juiste accessoires. Hoewel Daniël dicht betrokken blijft, neemt ze stilaan het roer van vaderlief over.

Samen met haar fantastische team proberen ze het familiebedrijf naar een nog hoger niveau te tillen, zowel op eigen bodem als internationaal.

Vanuit een kleine stad naar de wereld

Wat ooit begon in 1979 als Floreal, de kleine, huiselijke eenmanszaak van Daniel en Marie-Anne Ost in hartje Waasland, is ondertussen uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerd bedrijf. Vandaag de dag is het 18de eeuwse pand in Sint-Niklaas nog steeds de werkplek én thuis van meester-bloembinder Daniel. Maar grenzen zijn er niet: 500 km reizen om een bepaalde orchidee te vinden, het huwelijk van een sjeik in de woestijn of heilige tempels in Kyoto bekleden, zich laten inspireren door andere culturen… Het Daniel Ost-team reist de wereld rond om de meest exclusieve opdrachten tot een subliem einde te brengen.

Een onbegrensde passie voor het florale en de vaardigheid om emoties in natuurlijke elementen te leggen, maken elke creatie ongeëvenaard. En dat hebben ze ook in het buitenland begrepen. Door steeds meer internationale erkenning ontstond het plan om in de zeer nabije toekomst een globaal netwerk van winkels te beginnen.